Open menu

Colpas PensioenConsultancy

Colpas PensioenConsultancy
Specialist op het gebied van pensioenconsultancy en werknemerscommunicatie

Pensioencommunicatie

Een pensioenregeling kan niet zonder goede communicatie. Medewerkers moeten ingelicht worden over de pensioenregeling zodat zij zelf, waar nodig, keuzes kunnen maken binnen de pensioenregeling, maar ook keuzes voor eventuele aanvullingen in privé. Goede communicatie over de pensioenregeling zorgt voor meer waardering van deze kostbare secundaire arbeidsvoorwaarde.

De pensioenuitvoerders zijn verplicht om informatie te verstrekken, maar deze informatie is niet begrijpelijk, en vaak bereikt het ook de werknemer niet eens. Het communiceren over de pensioenregeling van werknemers kan Colpas PensioenConsultancy op verschillende manieren invullen.

Persoonlijk pensioeninzicht

Dit is veruit de meest verfijnde vorm van het invullen van de zorgplicht voor goede communicatie. De ervaring is dat de waardering voor deze vorm van communicatie bij de medewerkers bijzonder groot is. Pensioeninzicht Persoonlijk is een individueel gesprek met de medewerker waarbij inzicht wordt gegeven in het totale pensioeninkomen (bruto/netto) en waarbij (onder andere) alle mogelijkheden worden besproken van beleggingskeuzes en het wettelijke recht op waardeoverdracht.

Andere vormen van pensioencommunicatie:

  • Presentaties
  • Inloopspreekuur
  • Schriftelijke informatie

Colpas PensioenConsultancy verzorgt ook projecten voor pensioencommunicatie. Te denken valt aan specifieke groepen waarvoor een speciale aanpak is vereist. Zo hebben wij voor relaties specifieke (op maat gemaakte) communicatietrajecten verzorgt voor '60-plussers', werknemers met 'zware beroepen' en voor 'jongeren'.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf?

Neem dan hier contact met ons op. Wij begeleiden u graag bij het inventariseren van de knelpunten en het formuleren van een helder plan van aanpak voor al uw pensioenvragen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.