Open menu

Colpas PensioenConsultancy

Colpas PensioenConsultancy
Specialist op het gebied van pensioenconsultancy en werknemerscommunicatie

Anw-hiaat: wel of niet verzekeren als werkgever?

Als een van uw medewerkers overlijdt, heeft dit een enorme impact. Met name voor de nabestaanden, waaronder de partner en kinderen. En naast de emotionele impact, zijn er ook nog de financiële gevolgen.

Omdat de overheid wil dat nabestaanden zeker zijn van een basisinkomen, kunnen zij op papier aanspraak maken op een uitkering via de Algemene nabestaandenwet (Anw).

De Anw vanuit de overheid is de afgelopen jaren echter flink uitgekleed. Daarnaast dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden om daadwerkelijk aanspraak te maken op een Anw-uitkering. Voor veel mensen betekent dit dat zij geen recht hebben op een Anw-uitkering vanuit de overheid. Alsof het verdriet na het verliezen van een dierbare niet genoeg is…

Het komt helaas met enige regelmaat voor dat in het geval van overlijden, de nabestaanden achterblijven met een te laag inkomen en financiële zorgen, aangezien het reguliere partnerpensioen vaak ontoereikend blijkt te zijn.

Wist u dat u hier als werkgever iets aan kunt doen?

U kunt als werkgever namelijk een Anw-hiaatverzekering afsluiten voor de partner van uw medewerkers. Zij ontvangen dan na het overlijden van hun partner een aanvullend extra inkomen. Zo verkleint u de kans dat, als uw medewerkers iets overkomt, hun partner en kinderen in de financiële problemen terecht komen.

Deze verzekering maakt dan deel uit van uw pensioenregeling. U sluit als werkgever de verzekering en kiest er zelf voor of de verzekering vrijwillig of verplicht is voor uw medewerkers. Hierbij bepaalt u ook zelf welk deel van de premie u betaalt en welk deel uw medewerkers betalen.

Er zijn nog meer voordelen van een Anw-verzekering waar we u graag meer over vertellen. Heeft u behoefte aan meer informatie over de Anw-hiaatverzekering voor uw medewerkers? Dan bent u bij Colpas PensioenConsultancy aan het goede adres!

Een goede Anw-hiaatverzekering voor uw medewerkers?

Wij helpen u graag!